Prof. Univ. Dr. FLORIAN BALTA

PREȘEDINTE SOCIETATEA ROMÂNĂ DE OFTALMOLOGIE

Catedra de Oftalmologie a Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice București


Sunt profund onorat și cu adevărat recunoscător pentru numirea in funcția de Președinte al Societății Române de Oftalmologie. După o perioadă destul de provocatoare, în care ne-am confruntat cu pandemia de COVID-19, o criză majoră de sănătate, sperăm că 2022 va fi anul în care să „îndreptăm nava” atât pentru oftalmologi, cât și pentru pacienți.

Preluând frâiele Societății Române de Oftalmologie, o asociație profesională cu activitate consecventă și bună reputație, suntem dornici să continuăm munca excelentă a predecesorilor noștri în promovarea excelenței în știință, cercetare și educație. Pe măsură ce oftalmologia continuă să se dezvolte rapid pe toate fronturile, Societatea Română de Oftalmologie are planuri ambițioase de a ține pasul cu nevoile în creștere ale membrilor săi.

Odată cu răspândirea globală a abordării digitale, intenția noastră este să extindem oferta digitală a Societății, transformarea site-ului web actual într-un centru de resurse dinamic, plin de informații, resurse educaționale și știri selectate, adaptate pentru studenți, rezidenți și practicieni. Un plan mai ambițios este cel de implementare a procesului complex de transformare digitală a activităților legate de sănătatea oculară, vizând Sistemul Național de Înregistrare utilizat de toate autoritățile sanitare și de punere în funcțiune.

O altă inițiativă cheie este revigorarea programului de ghiduri pentru afecțiuni oftalmologice specifice, pentru a-i ajuta pe membrii noștri să ia decizii informate, bazate pe dovezi, cu privire la îngrijirea adecvată și performantă a pacientului.

Suntem norocoși să avem un consiliu excelent și activ, care a creat un plan strategic, în timp ce sfaturile și sugestiile suplimentare sunt întotdeauna binevenite. Sunt atât onorat, cât și încântat să sprijin colegii din toată țara să scrie următorul capitol din istoria remarcabilă a Revistei Române de Oftalmologie!